EDENTATIA TOTALA PDF

The PDF file you selected should load here if your Web browser has a PDF reader plug-in installed (for example, a recent version of Adobe Acrobat Reader). Camp edentatie totala maxilara si edentatie termino-terminala mandibulara. Pacienta cu edentatie partiala la arcada superioara si edentatie totala la arcada inferioara. Caz rezolvat cu proteze clasice respectiv lucrare partiala fixa la.

Author: Faugor Sakora
Country: Burma
Language: English (Spanish)
Genre: Software
Published (Last): 16 July 2009
Pages: 240
PDF File Size: 15.33 Mb
ePub File Size: 1.77 Mb
ISBN: 666-9-16800-413-4
Downloads: 27755
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shakam

Tratamentul protetic este foarte dificil. Support Center Support Center.

Dupa Supple, fibromucoasa se clasifica: Edentaia total i aspectele cmpului protetic. Cnd absena dinilor este prezent la ambele hemiarcade este vorba de edentaie total bimaxilar, respectiv edentaie total unimaxilar, cnd este interesat un singur maxilar. Au functie in mentinerea si stabilizarea protezei superioare. Apoi manerul se lipeste de baza lingurii individuale, corespunzator varfului apofizei alveolare pe linia mediosagitala. Baza protezei acopera toata suprafata cimpului protetic transmitind presiunile masticatoare substratului osos prin intermediul fibromucoasei cimpului protetic.

Elaborarea Metodica Nr 1 Documents. In partea anterioara e solidarizat manerul lingurii, care permite manevrarea in timpul introducerii si indepartarea amprentei de pe campul protetic.

Laborator realizarea modelului de lucru final si confectionarea sabloanelor cu bordurile de ocluzie.

Elaborarea Metodica Nr 9

Pentru confectionarea lingurii din acrilat autopolimerizabil: Manerul reprezinta un element de reper pentru asezarea simetrica a lingurii cu material de amprentare pe campul protetic.

Pentru aceasta se alege initial lingura standard, se scoate amprenta utilizand materialul de amprentare potrivit, si pe baza acesteia se toarna edenratia preliminar. Mandibula are o suprafata de sprijin de cm2.

  DIL DARYA SAMANDAR PDF

Prezenta torusului palatin influenteaza negativ in mentinerea PT astfel el va foliat. Particularitile de confecionare din acrilat termopolimerizabil a lingurilor individuale de amprentare. La indicatia medicului, baza lingurii se perforeaza, creand orificii de 1, mm la o distanta de mm unul de edenatia reprezinta canale de evacuare a surplusului de material amprentar. Acrilat Aliaje metalice grosimea 0.

Atfel fibromucoasa toala clasifica: Grosimea bazei nu este uniforma. National Center for Biotechnology InformationU. Dupa aceasta se pregateste intr-un godeu de sticla sau portelan acrilatul autopolimerizabil dupa indicatiile in proportie de 2: Tehnica realizarii lingurii individuale depinde de: Intre benzile primei placi de sticla se introduce acrilatul in stare plastica si se preseaza cu a doua placa.

Reviewed by Sever Popa.

Elaborarea Metodica Nr 4 Documents. Marginea orala este mai subtire, comparativ cu cea vestibulara si nu depaseste linia oblica interna, in caz contrar din cauza miscarii protezei de pe campul protetic pot aparea ulceratii ale mucoasei la acest nivel. Creasta apofizei alveolare este rotunjita si favorabila pentru baza protezei, deoarece impiedica microexcursia protezei ce poate avea loc la miscarea mandibulei.

Gradul de aderenta a fibromucoasei de os este diferit si depinde de variabilitatea stratului submucos. Tipul I Prezenta unei apofize alveolare pronuntate, semiovale, care uniform este acoperita cu o mucoasa normala depasind cu mult nivelul boltii palatine. Majorarea rezistentei bazei acrilice este posibila si prin introducerea in grosimea bazei a unei retele metalice rigide sau a fibrelor de sticla distribuite sub forma de retea, marind astfel rezistenta la fracturare.

  BREVE HISTORIA CONTEMPORANEA DEL ECUADOR JORGE SALVADOR LARA PDF

Proteza totala este alcatuita din: Clinic aplicarea protezei pe cimpul protetic.

Elaborarea Metodica Nr 9

E Gavrilov considera ca rezilienta mucoasei depinde mai mult de numarul vaselor sangvine ale fibromucoasei. Deoarece lipsesc formatiuni anatomice retentive, iar insertia fasciculelor musculare este aproape pe virful crestei alveolare, ceea ce duce la miscarea protezei. Edentati clinico-tehnice de confecionare ale protezei totale. Amprentarea preliminar a cmpului protetic edentat total scopul, materiale i utilaj necesar.

Clinic amprentarea functionala finala. Zona de retentia este doar prezenta in regiunea frontala care impiedica miscarea protezei in plan sagital in directia antero-posterioara.

Conditii bune de tratament protetic, insa contractia brusca a muschilor in unele cazuri poate duce la esec. Se realizeaza pentru fiecare maxilar cat si pentru realizarea concomitent a amprentei de pe ambele maxilare in pozitii de intercuspidare maxima.

Laborator transformarea machetei in proteza, prelucrarea, slefuirea si lustruirea.

Tuberozitatile maxialare sunt mai putin exprimate. Elaborarea metodica Nr5. Zonele tampon exprimata accentuat: Se recomanda ca modelul sa fie confectionat din ghips dur ce poseda rezistenta si duritate corespunzatoare pentru urmatoarele etape. Ea are o latime de mm si se localizeaza de-a lungul fundului sac vestibular. Proteza total elementele componente, caracteristica.